Home Uncategorized Vazhdojnë inspektimet nëpër subjektet farmaceutike të Kosovës

Vazhdojnë inspektimet nëpër subjektet farmaceutike të Kosovës

farmaceotiket-inspektimetPrishtinë – Duke u mbështetur në parimin për të mbrojtur shëndetin publik të popullatës, Inspektorati Farmaceutik i Agjencionit të Kosovës për Produkte Medicinale (AKPM), me përpikëri vazhdon të kryej punën e tij, duke i vazhduar inspektimet në të gjitha subjektet farmaceutike në tërë territorin e Republikës së Kosovës, të cilat veprimtarinë e tyre e ushtrojnë në kundërshtim me ligjin.

Kësisoj, gjatë aktivitetit të sotëm, Inspektorati Farmaceutik i AKPM-së evidentoi parregullësi në subjektin farmaceutik me pakicë të produkteve dhe pajisjeve medicinal, barnatoren “Arti-S”, e cila nuk ka poseduar Licencë për ushtrimin e veprimtartisë së saj, prandaj edhe ka bërë mbylljen e saj.

Ndërsa, gjatë inspektimeve në Prizren dhe në Gjilan, nuk është hasur në ndonjë subjekt farmaceutik që vepron kundër ligjit.

Informojmë edhe njeherë të gjithë profesionitët dhe opinionin e gjërë, që Inspektorati Farmaceutik i AKPM-së, me të njëjtin intensitet do të vazhdoj të jetë i pranishëm në të gjitha subjektet farmaceutike që veprojnë në Kosovë, duke i ndëshkuar ato që nuk veprojnë konfrom ligjit. /RadioRINIA/

Previous articleAgani: ka prit një delegacion të Fondit Global
Next articleU mbajtën “Xixat e Flakës”