Home SHËNDETËSI VETËM NJË CIGARE NË DITË TREFISHON RREZIKUN E SËMUNDJEVE TË ZEMRËS

VETËM NJË CIGARE NË DITË TREFISHON RREZIKUN E SËMUNDJEVE TË ZEMRËS

cigareDuke qenë një duhanpirës ‘social’, ju vë tri herë më shumë në rrezik për të vdekur nga sëmundjet e zemrës, paralajmërojnë mjekët.
Vetëm një cigare në ditë mund të trefishojë rrezikut në krahasim me njerëzit që kurrë nuk kanë tymosur, thotë Fondacioni britanik i Zemrës (BHF).
Ata thonë se hulumtimi duhet të jetë një paralajmërim për  1.1 million duhanpirësit që janë duke ‘bërë shaka’ mbi shëndetin e tyre.
Hulumtuesit gjetën se pirja e duhanit një deri në katër cigare në ditë rrit ndjeshëm normën e sëmundjeve të zemrës, dhe vdekjet nga të gjitha shkaqet, shkruan Daily Mail.
Normat e kancerit të mushkërive gjithashtu ishin të larta në gratë që pinin të paktën një cigare në ditë, thotë hulumtimi.
Megjithatë, vetëm një e katërta e duhanpirësve janë të shqetësuar për dëmtimin e shëndetit të tyre.
Previous articleMUZIKA NGADALËSON PLAKJEN
Next articlePSE JU NUK DUHET TË PINI NGA PLASTIKA?