Home SHËNDETËSI Vitaminë B dhe C për të luftuar stresin

Vitaminë B dhe C për të luftuar stresin

Mungesa e vitaminës B dhe C në trupin e njeriut, shkakton nervozë dhe zemërim.

Ndaj përdorimi i tyre është ideal për të luftuar stresin dhe për të stabilizuar shëndetin.

Përveç kësaj, vitaminat B (B1, B2, B6, B9, B12) janë të nevojshme për lirimin e energjisë që e marrim me anë të ushqimit, prandaj janë të rëndësishme dhe duhen marrë rregullisht.

Shumica e njerëzve e njohin vitaminën C për dobitë e saj në forcimin e imunitetit, por ajo ka përbërës që luftojnë stresin ndihmojnë trupin në prodhimin e serotonit, një neuro transmetues që ka efekt qetësues.

Previous articleDe Boer drejt Tottenhamit
Next articleInfeksionet në shtatzëni