Home SHËNDETËSI A e dini çfarë i ndodh trupit nëse hani banane me pika...

A e dini çfarë i ndodh trupit nëse hani banane me pika të zeza?

Thuajse të gjithë nga ne i duam bananet.

Bananet janë fruta tropikal që janë të mbushur me përbërës të  shëndetshëm e që na sjellin shumë të mira shëndetësore.

Bananet gjithashtu përmbajnë edhe sasi të madhe të fibrave.

Mirëpo, a e dini se çfarë ndodhë kur hani 2 banane në ditë me pika të zeza në lëvoren e saj për një muaj rresht?

Shtypja e gjakut

Bananet kanë sasi të madhe të potasiumit, dhe sasi të vogël të sodiumit, gjë e cila ndihmon që shtypja jonë e gjakut të zvogëlohet dhe kësisoj jemi të ruajtur nga sulmet në zemër.

Energjia

Bananet janë ushqim i mrekullueshëm, sidomos para ushtrimeve fizike.

Ato mbajnë sasi të mëdha të vitaminave, mineraleve dhe karbohidrateve gylcemice, të cilat i japin trupit tonë energjinë që i duhet.

Depresioni

Bananet gjithashtu mund të ndihmojnë edhe në luftimin e depresionit pasi që kanë sasi të madhe të amino acidit.

Amino acidi ndihmon që t’i ngrit nivelet e hormoneve të disponimit.

Nervat

Kur ndiheni të stresuar apo të irrituar ju duhet të hani 1 apo 2 banane pasi që ato kanë sasi të madhe të Vitamin B6, e cila i ndihmon nervat të qetësohen.

Previous articleKëto gjëra nuk duhet t’i postoni kurrë në Facebook
Next articleSa shpesh duhet larë çarçafët?